Als je in Kasterlee, en zeker in Lichtaart, over atletiek spreekt dan wijst iedereen met de vinger naar het echtpaar Herman van de Schoor en Annie Heylen en hun club AC Lichtaart. En dat is zeker heel terecht. Herman startte zijn atletiek carrière in 1970 bij AC Herentals en ontpopte zich tot een specialist van de halve en hele fondwedstrijden. Dat zijn tijden van toen nog steeds standhouden in de top 10 van AC Herentals zegt voldoende.

Via de atletiek leerde Herman ook zijn vrouw Annie kennen en werden ze bijgevolg een onafscheidelijk atletiekkoppel. Samen ontpopten ze zich, met Herman als secretaris van AC Herentals, niet alleen tot een boegbeeld van dit AC Herentals, maar startten in 1976 ook met een afdeling atletiek in Lichtaart.

Een afdeling die stelselmatig groeide en waar beiden zich zowat dagelijks hebben ingezet om onder andere een oude legerloods om te bouwen tot een eigen clublokaal, ook een eigen sintelpiste aan te leggen, en natuurlijk ook wedstrijden te organiseren en trainingen te leiden.

We mogen gerust zeggen dat, dank zij Herman en Annie, AC Lichtaart is uitgegroeid tot een bloeiende sportvereniging en ze tot op de dag van vandaag nog steeds bijna dagelijks actief zijn. De trofee van Sportverdienste hebben zij dan ook terecht dubbel en dik verdiend.